Rare Films.



Cinema Paradiso



 

Saturday 29 October 2016

Человек за бортом / Muž přes palubu. 1980.

Человек за бортом / Muž přes palubu. 1980.
 Десятилетний Давид записывается в детский яхтклуб. Его назначают партнёром к парню постарше по имени Олда. Казалось бы сбылась мечта мальчика, но он обнаруживает, что находиться с Олдой "в одной лодке" не сахар. Карьерист, отпрыск высокопоставленного отца, он ведёт себя как пуп Земли. Давид буквально затерроризирован им. Кроме того, ради победы Олда не брезгует и бесчестными методами борьбы...
CZ. Desetiletý David se stává členem dětského jachtařského klubu. Cvičí s ostatními dětmi a pomáhá stavět další plachetnice, ale skutečného plachtění si zpočátku moc neužije. Časem však vedoucí oddílu Vala rozhodne, že bude jezdit s jeho synem Oldou místo Bédi Hudce. Kdyby se osvědčil, je naděje, že by se chlapci mohli dostat na mezinárodní regatu do Finska. Oddílovou soutěž sice vyhrají, ale cesta k vytouženému cíli je ještě dlouhá. Davidovi se ježdění s Oldou zprvu líbí. Vyhrávají a jeho polička nad postelí se plní získanými cenami. Proto je také ochoten trpět i to, že si z něj nafoukaný Olda udělal poskoka. David se ho pokouší změnit, donutit ho, aby se k němu choval lépe. Zatímco trenér oddílu, přezdívaný Kocour, se snaží získat pro oddíl vlastní autobus, pan Kubíček, který viděl Oldovo chování k Davidovi, se snaží syna přesvědčit, že by neměl svou čest vyměnit za místo na palubě plachetnice. Po dalších Oldových ústrcích se David skutečně rozhodne pro vzpouru, a to přímo uprostřed rozhodujícího závodu.
EN. Ten-year-old David joins a sailing club. He trains hard and helps repair the sailing boats, but people have to take turns actually sailing. The club chairman Vala wants David to sail with his son Olda. Olda's previous team mate Béda has grown too fast, but with little David Olda could win a place on the regatta to Finland. Olda is arrogant and accustomed to winning with little effort; he bullies David and calls him "Greenhorn". He makes David his servant and blames him when things go wrong.
Режиссёр: Jaromír Borek.
В ролях: Viktor Král, René Bílek, Ivan Vyskočil, Alois Švehlík, Jiří Havel, Slávka Hozová, Miroslav Švejda, Pavel Jiras, Daniela Šrajerová, Renáta Doleželová, Stanislav Oubram, Milada Bednářová, Ladislav Trojan, Jiří Kaňák, Daniel Šedivák, Lukáš Hraběta, Zora Vesecká, Andrea Sedláčková, Jan Papež, Jan Šedivý, Dominika Štípková, Jaroslav Suchánek, Renáta Pronová, Miriam Chytilová, Alan Kubant, Leoš Rousek, Mirko Musil, Vlastimila Vlková, Stanislav Hájek, Marie Štrampachová, Milada Ježková, Josef Jonáš, Dalimil Klapka, Jan Kotva, Jaromír Kučera, Daniela Vacková, Dalibor Štys, Jindřich Goetz, Vladimír Salač, Radek Štícha, Věra Juřicová, Jan Pohan.
Чехословакия, Filmové studio Barrandov, 1980.
Язык: чешский, без перевода.
Download Человек за бортом / Muž přes palubu.
Человек за бортом / Muž přes palubu. 1980.
Человек за бортом / Muž přes palubu. 1980.


No comments:

Post a Comment