Rare Films.



Cinema Paradiso



 

Tuesday 17 July 2018

Plivnik. 1990.

Plivnik. 1990.
 Чехословацкий телевизионный художественный фильм "Пливник" про маленькую Бетку, которая переживает из-за пропажи чёрного цыплёнка. Чтобы утешить её, отец рассказывает ей сказку про Пливника, фольклорное существо, которое может превращаться в другие формы, даже в человека. Бетка же решает, что теперь Пливник - это их соседка, дачница из Праги, которая плетёт против них козни.
Malá Bětka se trápí pro ztracené černé kuřátko. Tatínek, aby ji utěšil, vypráví holčičce pohádku o Plivníkovi a také to, že Plivník, ztracené černé kuře, na sebe mohlo vzít jinou podobu, třeba i lidskou. To je ovšem něco pro Bětčinu fantazii. Vykonstruuje si, že ztracený Plivník je jejich nová sousedka, chalupářka z Prahy, a zosnuje spolu s kamarádkou Andulkou velkolepou past, na kterou ovšem sama doplatí. V komedii pro děti i dospělé si hlavní dětskou roli zahrála Klára Jandová.
Director: Libuše Koutná.
Cast: Klára Jandová, Jan Kalous, Lenka Termerová, František Husák, Dagmar Havlová-Veškrnová, Petr Brukner, Karolína Pospíšilová, Nina Jiránková, Ladislav Krečmer, Eva Vlachová.
Czechoslovakia,  Ceskoslovenská televize Praha, 1990.
Language: Czech.
1920x1080 HD
Download Plivnik. 1990.
Plivnik. 1990.
Plivnik. 1990.

No comments:

Post a Comment