Rare Films.



Cinema Paradiso



 

Monday 16 October 2017

Золотые угри / Zlatí úhoři / Golden Eels. 1979.

Золотые угри / Zlatí úhoři / Golden Eels. 1979.
 Семейная драма от классика чешского кино Карела Кахини, краткое содержание из сети: рассказ о маленьком мальчике по прозвищу Вертелка, уехавшем с семьей из Праги в деревню перед началом Второй мировой войны. Там мальчишка подружился с местным рыболовом и постигает премудрости рыбной ловли. В наступившие затем с приходом фашистов нелёгкие времена его таланты помогают кормить семью. Проходя сквозь различные испытания мальчик проявляет мужество, упорство в достижении целей и даже идет на конфронтацию с матерью, чтобы доказать свою любовь к отцу и братьям.
CZ. Karel Kachyňa, jeden z velkých českých režisérů, vytvořil mnoho mimořádně působivých filmů nejen pro plátna, ale i pro obrazovku. Ve všech jeho dílech se setkáváme s nevšední citovou i obrazovou kulturou, s pochopením pro velká i malá lidská trápení, s laskavým humorem. K vrcholům televizní dramatické tvorby bezesporu patří jeho film Zlatí úhoři, inspirovaný povídkami Oty Pavla, o malém chlapci, který spolu s tatínkem podléhá kouzlu řeky Berounky, ale zároveň také prožívá krutou válečnou realitu. "Zlatí úhoři" získali v roce 1979 hlavní cenu na mezinárodním festivalu Prix Italia.
EN. A little boy, named Prdelka, traveled with his father from Prague to the country during the Second World War. There, the boy became friends with a local fisherman and learned to catch the golden eels. Eventually, his father and mother were arrested by the Nazis and the boy stayed with the fisherman.
Режиссер: Карел Кахиня / Karel Kachyňa.
В ролях: Vladimír Menšík, Slávka Hozová, Martin Mikuláš, Rudolf Hrušínský, Radoslav Brzobohatý, Eliška Balzerová, Jiří Císler, Tomáš Murdych, Michal Vejrostek, Zdeněk Martínek, Bronislav Poloczek, Karel Augusta, Václav Mareš, Josef Vorel, Zdeněk Zindel, Luděk Munzar.
Чехословакия, 1979.
Language: Czech, Russian.
Перевод: одноголосый закадровый.
Subtitles: English, Russian.
Download Золотые угри / Zlatí úhoři / Golden Eels.
Золотые угри / Zlatí úhoři / Golden Eels. 1979.
Золотые угри / Zlatí úhoři / Golden Eels. 1979.

No comments:

Post a Comment